אם אתם עומדים להתחיל לכתוב תזה לתואר שני או לדוקטורט, בחירת נושא המחקר היא האתגר המשמעותי הראשון שלכם. כמה משמעותי? קשה מאוד להגזים בחשיבותו. לצערנו אין בנמצא אלגוריתם שיעזור לכם בעניין ומסתבר שהרבה תלוי גם באנרגיה שאתם מוכנים להשקיע בתהליך וביכולת הדמיון שלכם. אבל אל ייאוש. ישנן דרכים, אסטרטגיות וטיפים שיכולים לסייע לכם, ולכך מוקדש הפוסט הזה.
אז נתחיל בכמה תובנות או מוסכמות המקובלות על אלה שעברו את התהליך במהלך לימודיהם, וגם אלה שעדים לו מהצד השני של המתרס – הפעם כמנחים.
כדאי לדעת
- מציאת נושא לתזה אינה איזושהי "הברקה" או התגלות שתפקוד אתכם בחלום או בזמן רחיצה באמבטיה. זוכרים את הסיפור על ארכימדס שטבל באמבט ואז צץ במוחו הרעיון כיצד לבדוק אם הכתר של המלך עשוי מזהב טהור? ואת קריאתו "אאורקה" (מצאתי)? אז זהו, שלא. לא כך מוצאים בדרך כלל נושא או רעיון לתזה. צריך לכתת רגלים (מטפורית כמובן), צריך לנשק הרבה צפרדעים בדרך ( להתלהב מנושא ואז לגלות שהוא לא מתאים) ולחוות התרוממות רוח שלאחריהן נפילות, וחוזר חלילה.
- למרבית הסטודנטים לתארים מתקדמים תהליך בחירת הנושא הוא מייגע ומלחיץ בעיקר בגלל אי הוודאות לגבי שאלות חשובות כגון האם משתלם בכלל להשקיע בנושא כזה? האם כבר חקרו אותו? האם הנושא מספיק מקורי? האם ניתן להשתלט עליו מבחינת היקפו? ברור גם כי בחירת הנושא תקבע עד כמה ממושך יהיה תהליך העבודה שלכם על התזה,
- איך למצוא את הנושא הנכון עבורי? רק על המשפט הקצר הזה אפשר תזה. נתחיל מהסוף – מהו "עבורי"?. מה שנכון ומתאים לאחד, לא נכון ולא מתאים לאחר. כדי למצוא נושא עבורך צריך לבדוק מה מעניין אותך, מה גורם לך להתרגשות ומעורר בך מוטיבציה להמשיך להתעמק בו. הנושא יכול לעלות מתוך עבודת המאסטר שעשית או מתוך ההקשרים מקצועיים שלך וגם מתוך קריאה או חשיפה לתקשורת ולנושאים שעל סדר היום, וכמובן מתוך חיפוש שערכת בספרות המקצועית. בכל מקרה, חשוב שהנושא ידבר אליך.
- מה זה "נכון"? נושא שהיום הוא בכותרות, ייתכן שעד שתסיימו את הדוקטורט שלכם יהיה מעניין כשלג דאשתקד. דוקטורט הוא השקעה לטווח ארוך, לכן השיקולים שלכם צריכים גם הם להיות ארוכי טווח. הנושא שתבחרו צריך להיות כזה שגם אם תמשיכו באקדמיה או מחוץ לאקדמיה, עדיין הידע שתצברו במהלך העבודה על הדוקטורט יקנה לכם מומחיות ויתרון על פני אחרים. וכן, הנושא צריך להיות חשוב ולא נישתי ונידח.
וכאן הגענו לשאלת מיליון הדולר:
איך מוצאים נושא לתזה?
- קראו, והרבה. חפשו מאמרי סקירה (reviews) מהשנים האחרונות. מאמרים ספורים כאלה יקנו לכם ידע על מה שהולך ומה שנחשב. דרך מאמריo כאלה אתם יכולים להגיע להמון מאמרים אחרים, שעצם זה שנכללו בסקירה מלמד ככל הנראה על טיבם וחשיבותם. יתרון נוסף של מאמרי סקירה אלה הוא שהם מציינים בפירוש מהם התחומים שבהם אין מספיק מחקרים ובאיזה כיוון כדאי להתקדם.
- דברו עם המנחים שלכם ובקשו מהם לתת לכם רשימה של חוקרים מרכזיים בתחום. קראו את הפרסומים שלהם כדי לקבל מושג במה הם עוסקים ואיך הם עורכים את המחקרים שלהם.
- שוחחו עם המנחים שלכם ונסו לדלות מהם רעיונות או כיוונים לנושאים שמעניינים אותם.
- דברו עם דוקטורנטים אחרים בתחום שלכם והשתדלו להשתתף בפגישות השבועיות של החוקרים במחלקה שלכם.
- חפשו מאמרים עדכניים. כמעט בכל מאמר שמתפרסם בכתבי העת המובילים הכותבים מציעים בסוף המאמר כיווני חקירה נוספים.
- עיינו בתזות שנעשו במחלקה שלכם, אבל גם במקומות אחרים.
- השתתפו בכנסים ובהרצאות של חוקרים בתחום שלכם. לפעמים תוכלו גם לדון איתם ברעיונות שעולים במוחכם כתוצאה מההצגה שלהם.
- מקום העבודה שלכם. האם אתם מזהים בעיות שמעניין וחשוב לחקור אותן?
- דאגו לערוך לעצמכם רשימות ולתעד את הרעיונות שלכם (כל רעיון שהוא, לא רק אלה שנראים לכם מוצלחים יותר) שצצים לכם במהלך החקירה.
- בדרך כלל נשארים בסוף עם שניים שלושה רעיונות. לעיתים מתחילים לכתוב על נושא אחד ואז מגלים שהוא לא מתאים ועוברים לאחר.
איזה סוג של נושא כדאי לבחור?
- לכו על הקצה. מצאו את אזורי הגבול של המחקרים העדכניים ביותר בתחום שבו אתם מחפשים. עד לאיזו נקודה מגיע הידע כיום? איך אפשר למתוח את הקצה או את הגבול כדי להרחיב את הידע הקיים?. למשל, נניח שנמצא במחקרים קשר בין שני משתנים, האם תוכלו לברר מה עומד בבסיס הקשר הזה?.
- נסו לבחון כיצד ידע, הקיים בהקשר אחד, ניתן ליישום בהקשר אחר. למשל, האם מה שאנחנו יודעים על למידה של תלמידים ניתן ליישום לגבי למידה של מורים (או להיפך)?
- נסו לערער על הנחות יסוד בתחום שלכם. זה שמומחים שונים מחזיקים באותה דעה על נושא מסוים מבלי שנחקרה באופן שיטתי, לא הופך את הדעה הזו לנכונה בהכרח.
- מדסן (Madsen, 1992) טוען שהנושא הנבחר צריך להיות בעל פוטנציאל לעשות את אחד הדברים הבאים: גילוי או חשיפה של עובדות או עקרונות חדשים; הצבעה על יחסים או קשרים שלפני כן לא היו מוכרים; אתגור של אמיתות או הנחות מקובלות; הצפה של תובנות חדשות לגבי תופעות שלא נחקרו דיין; הצעה של פירושים חדשים לגבי עובדות מוכרות היכולים לשנות את האופן בו אנשים תופסים את העולם סביבם.
אז נניח שעברתם את השלב הראשון הזה בדרכם לכתיבת התזה. זהו שלב מאתגר ואפילו עלול להיות ממושך. אבל זכרו שהעקשנות משתלמת – כמו בהרבה דברים אחרים. לאחר שתסגרו על נושא ומנחה, תדרשו לכתוב הצעת מחקר ולהביא אותה למנחים שלכם. כדאי גם כאן לקחת בחשבון מספר טיפים שעשויים לעזור לכם ב"שיווק" הצעת המחקר שלכם.
וזכרו:
המטרה הבסיסית של תזה לתואר שלישי היא להראות שאתם מסוגלים לערוך מחקר סביר בשדה שלכם. זו לא העבודה של חייכם. (תרגום חופשי מתוך אוגדן, 1993).
והנה המשפט המקורי:
“The basic purpose of a dissertation is to demonstrate that you can do acceptable research in your field. It is not your life’s work” (Ogden, 1993, p. 39).
Madsen, D. (1992). Successful dissertation and theses. San Francisco: Jossey-Bass.
Ogden, E. (1993). Completing your doctoral dissertation or master’s thesis in two semesters or less. Lancaster, PA: Technomic.