הייעוץ תלוי בשלב בו נמצא המאמר המתוכנן שלכם:
אם יש לכם כבר טיוטה של מאמר:
נקיים ראשית שיחת היכרות מקדימה, בה אבקש פרטים על טיוטת המאמר כדי לדעת במה אני יכולה לעזור לכם. לאחר מכן תשלחו לי את טיוטת המאמר (לא משנה באיזה שלב היא), ואני אקרא ואערוך עבורכם רשימת המלצות. לאחר שאסיים לגבש את ההמלצות שלי, נקיים שיחה נוספת ובה נדון בכל אחת מהן. ככל שיהיה בכך צורך, ניתן יהיה להמשיך בשיתוף הפעולה עד לסיום הכתיבה והפרסום.
אם עדיין אין לכם חומר כתוב או מסודר:
נבהיר תחילה מהן המטרות שלכם בכתיבת המאמר, מהו סוג המאמר שבכוונתכם לכתוב, על אילו מחקרים או מקורות הוא אמור להתבסס ולאיזה כתב עת כדאי לכם לייעד אותו. לאחר מכן נחשוב על ראשי פרקים, איזה פרק מתוכו כדאי לכתוב כבר בהתחלה ועוד טיפים שיקלו עליך את הכתיבה.
הליווי שאני מציעה בכתיבת מאמרים כולל עבודה צמודה שלי איתכם, באימייל, בטלפון או בזום, בה אקנה לכם כלים ושיטות עבודה במטרה לייעל ולקצר את תהליך הכתיבה שלכם, וכן אלווה את כתיבתכם בעריכה רצופה לכל אורך העבודה על המאמר. בין הנושאים שנדבר עליהם: בניית טיעון מתאים לנושא המאמר; תכנון מבנה המאמר; כתיבת תקציר; כתיבה של סקירת ספרות אפקטיבית; מציאת כתב עת מתאים לפרסום המאמר; הדרך להציג את המחקר ואת תוצאותיו ועוד.
הליווי נמשך במשך מספר שבועות או חודשים, כפי שיוחלט בינינו. הליווי יכול להתחיל בכל מצב – גם אם אין לכם עדיין כל טיוטה, ואף אם אתם עדיין מתלבטים בשאלת נושא המאמר.
עלות שעת עבודה שלי היא 100 שקלים לשעה. לאחר שיחתנו הראשונית אוכל לקבל מושג על היקף העבודה הדרושה ולהעריך את עלות השירות הכולל. בכל מקרה במהלך העבודה אני מדווחת לכם על השעות שכבר עבדתי ואתם רשאים להחליט לסיים את ההתקשרות בינינו או להמשיך אותה. לחילופין, אם מדובר בליווי למשך תקופת זמן ממושכת, אפשר להחליט ביחד על סכום גלובלי. במקרים רבים לקוחותי מקבלים החזר כספי מהמוסדות (אוניברסיטאות ומכללות) בהם הם עובדים בהצגת הקבלות שאני מספקת.
ממש לא. אנחנו נחשוב ביחד על רעיונות לקידום המאמר ונלבן כיווני מחשבה אלטרנטיביים, כל אלה יקלו על ההתמודדות עם כתיבת המאמר, כולל קשיי כתיבה ומציאת מקורות מתאימים. אני אבצע עריכה טכנית ומדעית של הטקסט ואציע מה כדאי לשנות, לקצץ או להוסיף. בסופו של דבר המאמר הוא שלך ורק שלך.
למאמרים במרבית התחומים במדעי החברה כגון חינוך, סוציולוגיה, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה ועוד יש טווח קטן של מבנים אפשריים. המומחיות שלי היא בכל הקשור לאופן כתיבת המאמר ומה כדאי לעשות כדי להגביר את סיכוייו להתפרסם. מדובר במומחיות חוצת דיסציפלינות. כמובן שבכל הקשור לתחום התוכן, כלומר לנושא שהמאמר עוסק בו – זוהי המומחיות שלכם בלבד.
בוודאי, אני מייעצת לכותבי מאמרים בעברית ובאנגלית.
בהחלט. לשם כך אצטרך לקרוא את העבודה ואז, ביחד איתך, נחליט באיזה נושא כדאי להתחיל ומה נדרש ממך בכל אחת מהאפשרויות שנזהה.
בוודאי. לאחר שיחה ראשונית בנינו תשלחו לי את הטיוטה ואז אעריך אם הכיוון שבחרתם ראוי ויכול להניב מאמר בר פרסום.
בוודאי. בדרך גם אתן לך טיפים חשובים על האופן שבו ניתן לשדך מאמר אקדמי לכתב עת המתאים לו.
לא, איני יכולה להבטיח שהמאמר יתקבל לפרסום.
אם קראתם את הפוסטים שפרסמתי בנושא הזה בבלוג שלי, אתם יודעים בוודאי שקבלת מאמרים לכתב עת תלויה בגורמים שבחלקם אין לנו שליטה עליהם. אני כן יכולה להבטיח שהמאמר ישודרג בעזרת ההדרכה והעריכה שלי, ואם הוא לא יתקבל לכתב העת המקורי אליו התכוונת לשלוח אותו, פתוחה בפניך האפשרות לנסות כתבי עת אחרים. מאמר ראוי מוצא בסופו של דבר בית.
בכל שלב. אם אתם תקועים, מיואשים, מבולבלים או מרגישים שהמאמר יכול להשתפר במידה רבה אבל אין לכם מושג איך לעשות זאת אבל גם אם אתם זקוקים למישהו שיידחף וימריץ אתכם, ולא משנה באיזה שלב בכתיבת המאמר אתם נמצאים, אתם מוזמנים לפנות אלי.
כתיבה של מאמר אקדמי היא מטלה המחייבת השקעת זמן מרובה. את יכולה לרכז את המאמץ לשלושה-ארבעה חודשים או למתוח את זה לאורך שנה שנתיים. אני יכולה להבטיח דבר אחד: העצות וההצעות שלי יכולות לחסוך לך זמן רב ולקדם אותך לקראת פרסום המאמר.
[email protected]
050-8168228